Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Virágok és növények
1 -- 1 || 24
A legellenállóbb szobanövények, amelyeket alig kell gondozni, mégis csodaszépek!
Mindenegyben Blog - 2017. augusztus 20. (vasárnap), 14:04

A legellenállóbb szobanövények, amelyeket alig kell gondozni, mégis csodaszépek!

Hirdetés
Hirdetés
2017 aug 20

A természet úgy alakította a növényeket, hogy vannak köztük olyanok amelyek a napot szeretik, van amelyik az árnyékot szereti vagy a nedvesebb talajt, van amelyik kiválóan alkalmas a levegőben lévő káros anyagok kiszűrésére. Ebben a cikkünkben olyan növényeket is felsorolunk nektek, amelyek azt is kibírják ha nem törődnek velük. Így ha napokra elutazunk, a növényeinknek akkor sem lesz bajuk, ha ezek közül választunk.

Az első ilyen növény a listánkon a Bromélia, amelynek a virága és a levele is szép. Ez egy szubtrópusi növény, amely nagyon könnyen alkalmazkodik a lakásban lévő hőmérséklethez, szereti a meleget és a természetes fényt. Ez a növény nem igényes, könnyű gondozni.

A következő a karácsonyi kaktusz amelynek fényesek és húsosak a levelei. Ez a növény könnyen és hamar nő még akkor is, ha egy tövet másik cserépbe ültetünk, az átültetett tő hamar elkezd fejlődni. A gyerekek nagyon szeretik ezt a növényt, a virágai miatt amelyek nagyon szépek, novembertől januárig virágzik. A karácsonyi kaktuszt egyszer egy héten kell locsolni.

Hirdetés

A Pozsgafa a frissességet szimbolizálja, a levelei magukban tartják a nedvességet, ha megfeledkezünk róla és sokáig nem locsoljuk akkor is szép és egészséges marad. Ilyenkor vegetál, de ahogy meglocsoljuk, a víztől máris felélénkül.

Hirdetés

A Rákvirág, más nevén Aglaonema nevű növény a lakásunk belső tereit szépíti, nagyon különleges a levele, több színű, a világos zöldtől a zöldig minden árnyalat megtalálható a leveleiben. Nem igényes növény és bírja a hideget. Ha azt szeretnénk, hogy hosszú ideig frissítse a levegőt akkor ne locsoljuk sűrűn.

Egy másik ilyen növény az Afrikai ibolya, nagyon szép, könnyű gondozni, szereti a meleg hőmérsékletet (20 – 22 fok), és szinte egész évben virágzik. A virágok színei változóak a lilától, a kék színűig, de rózsaszín és fehér is lehet. Láttunk már olyan ibolyát is, amelynek a virágai pirosak. Ha egy levelet levágunk az ibolyáról és másik cserépbe ültetjük vizes földbe, akkor is gyökeret ereszt és szép növénnyé fejlődik.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (17)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés