MindenegybenBlog

Olyan palacsintakészítési trükköt mutatunk, amilyet még nem láttál! Az alábbi trükköt ha megtanulod és kipróbálod, soha nem készíted majd máshogy a palacsintát!

Olyan palacsintakészítési trükköt mutatunk, amilyet még nem láttál!

Mindenki szereti a palacsintát igaz? De milyen is a jó palacsinta? És egyáltalán, miért jó a jó palacsinta?

Jól ugyanis megdöbbentően kevesen tudják elkészíteni annak ellenére, hogy a neten rengeteg palacsintatészta recept van.

Az alábbi trükköt ha megtanulod és kipróbálod, soha nem készíted majd máshogy a palacsintát!

Öntsd egy kis lisztet a tálba. Mélyítsd a közepébe egy lyukat, és abba tegyél egy darab tojást.Ha ezzel megvagy lassan kevergesd össze, így elkerülheted, hogy maga a liszt megcsomósodjon. Addig kell keverni, míg sima, homogén massza nem lesz belőle.

Ha akarunk, keverhetünk hozzá rumot, kakaót, vaníliát, vagy fahéjat is. Nagyon finom lesz, ha apróra vágott szárított gyümölcsöket, vagy citrom héjat keverünk a palacsinta tésztájába.

Fontos, hogy hagyjuk fél rát pihenni, mielőtt nekikezdünk megsütni őket.

Figyeljünk továbbá arra, hogy a serpenyő egyenletesen, és megfelelően fel legyen forrósítva. Ha nem elég meleg, akkor a tészta nem sül meg, ha pedig túl forró, akkor gyorsan kiszárad, kemény lesz, és kiszárad.

Hogyan lehet villámgyorsan palacsintát készíteni? tegyük a hozzávalókat egy tálba, majd mixerrel keverjük át alaposan. A technika egyszerű, gyors, de itt is hagyni kell kellő pihentetési időt. Ilyenkor érdemesebb kevesebb tejjel készíteni.

A klasszikus palacsintába 4 tojás is kellhet, meg egy csipet só, 50 gramm kristálycukorral, valamint egyetlen csepp vanília aromával.Fokozatosan keverjük hozzá a tejet, kezdjük csak 50 ml-el, majd annyit adjunk hozzá, amennyit felvesz. Kevergessük egy kézi habverővel, ne legyen túl vastag a tészta. Adjunk hozzá 50 gramm olvasztott vajat is, majd egy szűrőn engedjük át a masszát, és hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben egy órán keresztül.

Az amerikai palacsinta is nagyon finom ínyencség tud lenni: kicsi, kerek és vastag. Az elkészítése nagyon hasonló a palacsintához. Ha ezeket kipróbálod, garantáltan nem fogod soha másképp csinálni a tésztát többé.Forrás : most.hu

2018-03-19 18:22:48 - Mindenegyben Blog