Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 -- 1 || 25
Segítség a legkisebb babáknak! Országos kampány a koraszülött kisbabák és szüleik megsegítésére !
Mindenegyben Blog - 2018. június 12. (kedd), 12:09

Segítség a legkisebb babáknak! Országos kampány a koraszülött kisbabák és szüleik megsegítésére !

Hirdetés
Hirdetés
2018 jún 12

A koraszülések aránya hazánkban 8-9%, ez évente nagyjából 8000-9000 koraszülött babát jelent. Közülük sokan koraszülött intenzív osztályon (Perinatális Intenzív Centrum: PIC) kezdik meg az életüket. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban van még tennivaló a megelőzés, a kórházi ellátás és az utógondozás területén egyaránt. Ezért is különös jelentőségű a Pampers jótékonysági kezdeményezése, amelynek során a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni térítésmentesen.

Egy koraszülött kisbaba napi gondozásához legalább három szakértő munkája szükséges a koraszülött osztályokon. A szerető érintés minden csecsemő számára fontos, a koraszülött kisbabák számára azonban – egészségük és fejlődésük szempontjából – elengedhetetlen.

Hirdetés

A Pampers fontosnak tartja, hogy a legveszélyeztetettebb helyzetben lévő csecsemők egyedi igényei is ki legyenek elégítve. Ezért 3 évnyi és több mint tízezer órányi kutatás után a PIC ápolónőivel együttműködve kifejlesztette a Pampers Preemie Protection Pelenkát, amellyel még a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő, legkisebb, mindössze 800 g súllyal született, koraszülött babákat is kényelmesen és védelmet biztosítva be lehet pelenkázni.

„A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. Mi voltunk az első globális pelenkagyártó vállalat, amely kifejezetten koraszülöttek számára is gyártott pelenkát. – mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G babaápolási kategóriájának menedzsere. – Az új Pampers Preemie Protection pelenkákat úgy terveztük, hogy méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Koraszülött pelenkáink kiskereskedelmi forgalomban nem is elérhetők. Az a célunk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékekkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassuk.”

A speciális koraszülött pelenkák idén tavasztól egy hosszú távú és országos adományozási program keretében minden koraszülött osztállyal rendelkező kórházba eljutnak, jelentős terhet véve le a szülőkről és a kórházi osztályokról.

Kevesen tudnak többet a koraszülésről, mint a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), amely az egyik legjelentősebb koraszülött babákat és szüleiket támogató nonprofit szervezet, amelynek fő célkitűzése a koraszülésben érintett családok megsegítése. A Pampers ezért összefogott a Rossmann-nal, és az április és június között minden, Rossmannban vásárolt Pampers pelenka után 1%-kal, a Rossmann pedig az összegnek megfelelő termékadománnyal támogatja az Egyesületet.

„Kiemelt feladatunk a korai fejlesztés fontosságának hangsúlyozása, a hátrányos megkülönböztetés és társadalmi megítélés leküzdése, és nem utolsósorban a koraszülött osztályok támogatása ruha-textil és műszer-adományokkal. – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke. – Nagyon örülünk a P&G és a Rossmann közös kezdeményezésének, és tudjuk, hogy az összegyűlt adomány segítségével sok édesanya és koraszülött kisbaba életét tehetjük biztonságosabbá, könnyebbé és szebbé.”

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (56)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés