Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 -- 1 || 25
Óraátállítás 2017. Október! Dátumok, fontos tudnivalók, számítógépek, sütők, buszok, vonatok! Több dolgot érint, mint gondolnád! Itt tájékozódj!
Mindenegyben Blog - 2017. október 18. (szerda), 10:24

Óraátállítás 2017. Október! Dátumok, fontos tudnivalók, számítógépek, sütők, buszok, vonatok! Több dolgot érint, mint gondolnád! Itt tájékozódj! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 okt 18

Óraátállítás: 2017 október 29- én, hajnali 3 óráról 2-re kell átállítani az órákat >>>

Az egyik az óraátállításról szól. Ezt jobbikos képviselők nyújtották be még tavaly novemberben. A lényege, hogy szűnjön meg az évenkénti kétszeri órapörgetés, s maradjunk végérvényesen a nyári időszámításnál. Ami ugye azt jelentené, hogy a téli időszakban tovább lenne világos, viszont a reggeli órákban teljes sötétben kellene munkába botorkálniuk a korai műszakba indulóknak.

Hirdetés

Az óraátállítás szükségességéről politikai vita folyt, s bár akadtak olyan kormánypárti képviselők, akik láttak benne rációt, a Fidesz-frakció idén tavaszra kiforrt álláspontja szerint nincs szükség erre az intézkedésre (merthogy jelentős mennyiségű villamos energiát lehet megspórolni az átállásokkal). A javaslat így az általános vitán még továbbjutott, de a részletes vitára már nem került sor. Ettől függetlenül a határozati javaslat bentragadt a törvényalkotási rendszerben, tehát most ősszel valamilyen döntést hozni kell erről, mert a dokumentum még nyitott állapotban van.-írja az mfor.hu

Hirdetés

AMIT MÉG TUDNI ÉRDEMES : A számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, tévék automatikusan át fognak állni a nyári időszámításra a téliről, így nekünk plusz teendőnk nem lesz, ne állítgassunk rajtuk, mert ezzel már 2 óra mínusznál járnánk! Viszont a régebbi vágású karórák, a s ütő órája, a mikrohullámú órája nem fog átállni, ezt nekünk kell majd manuálisan beállítani. FIGYELEM! A vonatok és buszok menetrendjét is érinteni fogja az óraátállítás! Ne szobrozzon feleslegesen a megállóban, inkább tájékozódjon mielőtt útnak indul!

Hasznos vagy káros? A nyári időszámítás 20. század elején történt bevezetése óta folyamatosan vita zajlik az eljárás kellően hasznos voltáról, illetve, hogy az előnyös vonások ellensúlyozzák-e a hátrányokat.

Előnyök : A legtöbb dolgozó ember, akik túlnyomó többsége nappali műszakban dolgozik, előnynek tartja, hogy délután tovább van világos, és a szabadidő eltöltésének lehetősége a szabadban egy órával meghosszabbodik a hosszabb ideig tartó világosság miatt. Világosban az emberek szívesebben sportolnak, ez pozitív hatással van az egészségükre. A több fény hatására a szervezetben több D-vitamin termelődik, ami erősíti az immunrendszert. Az embereket érő több napsütés hatására jobb az emberek hangulata. Csökken a délutáni szürkület miatt bekövetkező közúti balesetek száma. A családtagok hosszabb időt tudnak együtt eltölteni a szabadban, ez javítja a családon belüli kapcsolatokat, a szülő-gyermek viszonyt. Ha a család több időt tölt a szabadban, otthon kevesebb áramot fogyaszt (feltéve, hogy olyankor a tévé, számítógép, hifi, légkondicionáló ki van kapcsolva). A kevesebb mesterséges világítás miatt energiamegtakarítás jelentkezik országos szinten. A világításra használt kevesebb energia előállítása során kisebb lesz a környezeti terhelés, mert kevesebb CO2 keletkezik. A turizmusból származó bevétel növekszik, mivel a turistáknak több idejük van a pénzüket nappali tevékenység közben elkölteni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (15838)
Hirdetés