Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

xyz
Hírek
1 -- 1 || 25
Friss!24 EZER FORINTOS CSALÁDI PÓTLÉKOT ADNÁNAK 1 GYERMEK UTÁN!
Mindenegyben Blog - 2017. március 20. (hétfő), 19:36

Friss!24 EZER FORINTOS CSALÁDI PÓTLÉKOT ADNÁNAK 1 GYERMEK UTÁN!

Hirdetés
Hirdetés
2017 már 20

Duplázni akarják a családi pótlék összegét!

A kormány az év elején nyilatkozott arról, hogy átfogó családtámogatási reformra készülnek, jelentősen módosulni fognak a családtámogatások, de akkor túl sok konkrétumot még nem árultak el.

Budapest, 2017. március 16., csütörtök (OS) - Duplázzuk meg a családi pótlékot! - A kormány 3 napja késik a családtámogatási törvények módosítására tett javaslatával. A Párbeszéd szerint a megoldás: a 9 éve befagyasztott családi pótlékot kell duplájára emelni, követve a lengyel mintát, és megvalósítva az Alapjövedelem-programunk gyerekekre vonatkozó részét.

Minden harmadik magyar gyerek súlyos nélkülözésben él, a 7 éven aluliaknál ötből ketten szegények. 620 ezren egészségtelen lakásban laknak, 200 ezren villany, 150 ezren vécé nélkül élnek; 130 ezren alkalmanként, 50 ezren rendszeresen éheznek. A családi pótlék 2008 óta az értékének negyedét elvesztette. Az unióban csak a balkáni országokban rosszabb a helyzet, a visegrádi országok e téren is elhúztak mellettünk.

A kormány március 13-ra tervezte benyújtani a családtámogatási törvények átalakítását; van rá remény, hogy a lengyel "500 plus" programot vegyék át. Az ottani jobboldali kormányzat már felismerte: a gyermekvállalás ösztönzése azzal kezdődik, hogy a megszületett gyerekek ne szegénységben nőjenek fel.

Hirdetés

A Párbeszéd tudja: csak akkor indulhat eséllyel egy gyermek az életben, ha kiskorában nem kell nélkülöznie az alapvető javakat – és hozzáfér a minőségi oktatáshoz, fejlesztéshez, egészségügyi és szociális ellátáshoz.

Forintra váltva 24-34 ezret jelentene, a súlyosan sérült gyermekek gondozását legalább a minimálbérrel kell elismerni.

Hogy miből? A Puskás stadionra 300 milliárdot költünk – annyiból ez is kijönne.

Tordai Bence
szóvivő 

Sokan sokfelé kezdtek el tapogatózni, sokan a családi adókedvezmények emelésében látják a nagy lehetőséget, míg mások mindenáron a családi pótlék megemelése mellett érvelnek, de az is felmerült, hogy az anyasági támogatás összege fog nőni!Ez sem légből kapott dolog, ugyanis pár évvel ezelőtt felmerül a gondolat, hogy többszörösére emelnék az anyasági támogatás összegét, ami egyszeri 220 ezer forint körüli összeget sejtetett akkor.Ebből akkor nem lett semmi, maradt 64 ezer forint körül az anyasági támogatás összege.

A kormány márciusban ígéret még az új családtámogatási rendszerről szóló tervezetet így már garantáltan nem kell sokat várni a biztos számokig, adatokig! Felmerült már több ízben is, hogy esetlegesen a kormány a lengyel családtámogatási rendszert követve 35 ezer forint körüli összegre emeli fel a családi pótlékot gyermekenként.AZ egyik pá*t már meg is ragadta a fonal egyik végét és szinte követelésként nyújtották benne a családi pótlék emeléséről szóló javaslatukat, mely szerint duplájára emelnék a családoknak járó családi pótlékot, ami 1 gyermek esetében 24.400 forintot jelentene a jelenlegi 12.200 forint helyett. 2 gyermekre jelenleg gyermekenként 13.300 forint jár, ami 26.600 forintot jelentene gyermekenként az általuk javasolt módosítások szerint.Azon gyermekek szüleinek pedig, akik tartósan beteg, súlyosan beteg gyermeket nevelnek, ápolnak, gondoznak megadnák a minimálbért.

Hirdetés

Nos a p*rt csak a remek ötletet adta, fedezetet már nem tudott mellétenni…
Az elgondolás talán mag nem is lenne, olyan rossz, de nézzünk egy kicsit a számok mögé….

3 vagy többgyermekes család esetén a családi pótlék összege jelenleg 16 ezer forint…vagyis a 3 gyermek után 48 ezer forint…

Hirdetés

Nos 5 gyermek esetében a jelenlegi családi pótlék összege 80 ezer forint, ami az új rendszerrel 160 ezer forintra emelkedne! CSAK A CSALÁDI PÓTLÉK! Nem számoltunk az egyéb ellátássokkal, juttatásokkal, amelyek mind megilletik a nagycsaládosokat! És ki fogja ezt kifizetni? Hát a dolgozó magyar ember!

Nos hamarosan kész a kormány programja a módosított családtámogatási rendszerről, várjuk ki, hogy mivel rukkolnak elő! Családi adókedvezmény? Családi pótlék? Anyasági támogatás? Új támogatás bevezetése? Bármi jöhet!

Forrás

Megosztás a Facebookon (361)