Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 -- 1 || 25
FONTOS!!! FONTOS!!!!Rendőrségi figyelmeztetés – alig néhány perce tették közzé! Ha ezt tapasztalja a lakásban, házában szigorúan tartsa be ezeket az utasításokat!!! Félelmetes és veszélyes helyzetre figyelmeztetik a lakosságot!!!
Mindenegyben Blog - 2018. július 11. (szerda), 18:32

FONTOS!!! FONTOS!!!!Rendőrségi figyelmeztetés – alig néhány perce tették közzé! Ha ezt tapasztalja a lakásban, házában szigorúan tartsa be ezeket az utasításokat!!! Félelmetes és veszélyes helyzetre figyelmeztetik a lakosságot!!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 júl 11

Mit lehet tenni, ha betörő van a lakásban?

A legfélelmetesebb helyzet egyértelműen az, ha a besurranó tolvaj az éjszaka közepén jut be a lakásba, amikor az ember alszik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elmondta, hogy, bár csaknem minden eset más, az elsődleges cél mégis a konfrontáció elkerülése.

Hirdetés

Zajt hallasz és felriadsz álmodból. Tovább fülelsz és most már biztos: valaki motoszkál a házban, lépések hangja, egy fiók csukódik. Rájössz, hogy ez nem családtag. Ez csak egy idegen lehet. Egy betörő van a házadban. Mit teszel ezen a ponton?

Az interneten van róla “szakirodalom” bőséggel, főleg angol nyelvterületről: “Hogyan bánjunk el a betörővel? 7 lépés”, és amit leírnak, elméletben teljesen korrekt:

1. Fülelj! Egy ember vagy több? Feléd tart? Stb…2. Maradj ahol vagy! Halkan zárd magadra az ajtót és ki se nyisd, amíg nem vagy teljesen biztonságban!3. Maradj csendben! Ne vond magadra a figyelmet azzal, hogy hangosan kiabálsz: “Hívtam a rendőröket! … és fegyverem is van!!”4. Legyen kéznél a telefonod és használd! Hívd a rendőrséget, vagy még jobb, ha egy ismerőst hívsz, akinek egy mondatban el tudod mondani: “Figyelj baj van! Betörő van a házamban, segíts, hívd a rendőröket!” Persze nem árt, ha az illető tudja, hogy hol laksz… és az is előny, ha nem akkor kell bekapcsolni az amúgy lemerült telefonodat.5.  Cselekedj gyorsan! Ha lehetőséged van rá, hagyd el a házat, ha nincs, bújj el!6. Továbbra is figyelj! De ne hagyd el a rejtekhelyedet!7. Várj, amíg a rendőrök kiérnek!

Hirdetés

A valóságban azonban minden másként alakulhat, nincs két egyforma szituáció. Egyéni agresszió-szinttől és pszichés állapottól függ, hogy mit teszel: kezdve attól, hogy remegve próbálod kizárni a fejedből az eseményeket: “Velem ez nem történhet meg, csak álmodom!”, egészen addig, hogy leveszed a szamurájkardot a falról és elindulsz a harcba! Egy dolog azonban biztos, függetlenül attól, hogy 60 kilós divattervező vagy, vagy veterán idegenlégiós Jedi mester: egy bizonyos pontig a behatoló óriási előnyben van hozzád képest. Ez az a pont, amikor rájössz, hogy mi történt. Itt van egy rövid szakasz, amikor faraghatsz a hátrányodból: ez addig tart, amíg az illető szintén rá nem jön, hogy lebukott. Ettől kezdve már a Te akciódon és az ő reakcióján múlik, hogy mi fog történni. Igazából az egész betörési folyamatnak egy szakasza van, amikor Te vagy előnyben, de erről később lesz szó.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (192)
Hirdetés