Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 -- 1 || 25
Figyelem! Óriási változások jönnek a fogászatokon 2018. júliusától !!! Mindenkit érint, aki ezentúl fogászatra megy! >>
Mindenegyben Blog - 2018. július 11. (szerda), 17:32

Figyelem! Óriási változások jönnek a fogászatokon 2018. júliusától !!! Mindenkit érint, aki ezentúl fogászatra megy! >> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 júl 11

Már most is tilos a terhesek és a 15 éven aluliak fogát amalgámmal tömni és később teljesen kitiltják a hagyományos anyagot a fogászatokról.

Az EU-s követelményeknek megfelelően júliustól tilos amalgámmal tömni a terhesek és a 15 éven aluliak lyukas fogait – adta hírül a Népszava. Az anyag használatát egyik alkotórésze, a higany toxikus hatásai miatt 2030-ra végleg meg kell szüntetni az európai fogászatokon.-írja a napi.hu

Hirdetés

Mivel jövőre már töméscserékkel és foghúzásokkal eltávolított amalgám nem kerülhet ki a fogorvosi rendelőkből a környezetbe, a székeket amalgámszeparátorral kell felszerelni – írja a Népszava. A költségeket viszont még senki sem látja át, a lap által megkérdezett fogorvos szerint az alap- és a szakellátásban állami támogatás nélkül nem tudnak lépni a fogorvosok.

——–Íme a tudományos tények :

Mi is az amalgám?Higannyal, és más fémekkel, alkotott ötvözet.

A fogászati amalgám összetétele a következő: 50-56% folyékony higany és 50% fémpor, legalább 65% ezüstöt, 29% ónt, 6% rezet, 2% cinket és 3% higanyt tartalmaz.

Az Ókori Kínában is alkalmaztak már hasonló ötvözeteket (bizmut, ólom, ón, és higany) fogüreg tömésére. 1845-ben, már ezüst- ón ötvözetet használtak. Manapság, egyre kevesebb amalgámtömés készül. Előnye a gyors elkészítése keveréssel, hátrány pedig a nehézfém tartalma. A tömésekből kijutó nehézfémek mérgezési tüneteket okozhatnak. Mivel a kutatási eredményeknek vannak vitatott részei, hogy a káros hatást váltana ki a szervezetben, ezért még ajánlott, mint tömőanyag. Ennek ellenére néhány országban már betiltották a használatát. (Norvégia, Svédország) A modern anyagok használata révén az amalgámtömés fokozatosan háttérbe szorul a fogászatban.

élelmiszerekkel (tengeri állatokkal, halakkal, rovarirtó szerek, permetezőanyagok…)gyógyszerekbőllevegővel, italokból, ivóvízzel,oltóanyagokbólfogtömésekbőlUgye az amalgámban 50-56% higany van. Rendkívül veszélyes méreg, mely csak halmozódik a szervezetben. A fogtömés folyamatos kopás és súrlódásnak van kitéve. Az evés, a nyál oldó hatása, fogmosás, szénsavas üdítőital fogyasztása stb) hatására kerül a véráramba, illetve higanygőz formájában. A nehézfémek, normális úton, a veséken és bélrendszeren át nehezen vagy egyáltalán nem üríthetők ki, ezért elraktározódnak a szervezetben. A legrosszabb, hogy észrevétlenül rakódik le a testünkben, a májban, a vesében, az agyvelőben, a csontjainkban, az endokrin mirigyekben, illetve az emésztőtraktus szakaszaiban, gyakorlatilag minden porcikánkban.

Hirdetés

Káros hatásai a fogtöméseknek?

nyálkahártya gyulladásfémes szájíz, szájszagízületi fájdalmakgócbetegségek, gyulladásokgyomorbélpanaszokhajhullásvesefunkció zavarveseműködés elégtelenségfejfájásallergiás tünetek az arconasztmalátási zavarokvérszegénységingerlékenységalvás- és szívritmuszavarokfáradékonyságdepressziókoncentráció, emlékezőképesség gyengülésebőrproblémákimpotenciameddőségKutatások folynak jelenleg, hogy valószínűsíthető szerepe van a nehézfémeknek (higanytermelésnek) a szervezetben az alábbi betegségekhez:

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (79)
Hirdetés