Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
1 -- 1 || 25
5 OKJ képzés, amelyeken érdemes elgondolkodnod ha nem szereted a munkád! Most bármelyiket ingyen elvégezheted! Itt vannak a hasznos információk
Mindenegyben Blog - 2017. december 07. (csütörtök), 14:16

5 OKJ képzés, amelyeken érdemes elgondolkodnod ha nem szereted a munkád! Most bármelyiket ingyen elvégezheted! Itt vannak a hasznos információk (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 dec 07

Mintegy negyedével nőtt meg az idén az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma, akik közül a legtöbben a gépkezelői és a gázcseretelep-kezelői tanfolyamokat részesítették előnyben. Az elsőre talán furcsának tűnő preferencialistára mindazonáltal nagyon egyszerű a magyarázat – mondta el a hirado.hu-nak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóságának vezetője.

Hirdetés

Az idei évben negyedével nőtt az ipari OKJ-s képzésekre jelentkezők száma – ez derült ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. közelmúltban közzétett adataiból. A társaság kimutatásai szerint a gépkezelői tanfolyamok a legkeresettebbek, illetve ezúttal a gázcseretelep-kezelő képzés is felkerült a dobogóra. A Perfekt Zrt. szerint az ipari képzések iránti érdeklődés növekedésének egyik oka, hogy sok vállalat belső átképzésekkel igyekszik pótolni a hiányzó munkaerőt.

Az öt legnépszerűbb ipari OKJ-s képzés a Perfekt Zrt.-nél 2017-ben: 1. targoncavezető, 2. emelőgépkezelő (kivéve targonca), 3. gázcseretelep-kezelő, 4. ipari olaj- és gáztüzelő-berendezés kezelő, 5. nyomástartóedény-gépész. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Képzési Igazgatóságának adatai szerint is hasonlóan alakult a legnépszerűbb szakképesítések köre az idén. Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató a hirado.hu megkeresésére kifejtette: alapvetően egyszerű az oka annak, hogy miért ezek a szakképesítések a toplistások és miért nőtt az érdeklődés irántuk.

Hirdetés

„Az említett szakképesítések úgynevezett szabályozott szakképesítések vagy hatósági szakképesítések, ami azt jelenti, hogy az adott munkakör betöltéséhez szükséges a bizonyítvány megszerzése. A kapcsolódó képzések iránti érdeklődés emelkedésének oka pedig lehet a vállalatok közötti nagyfokú fluktuáció, amelynek eredményeként az új munkavállalót újra ki kell képezni az adott szakképesítésre” – szögezte le a képzési igazgató, hozzátéve: a munkaerőpiacon – főleg a termelői szférában – szinte minden gép, eszköz irányítása, vezetése valamilyen gépkezelői végzettséghez van már kötve, tehát a legtöbb munkafolyamatban megjelenik a képzés szükségessége.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (59)
Hirdetés