Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Gondolatmorzsák
1 -- 1 || 48
Senkinek nem kellenek a mai férfiak
Mindenegyben Blog - 2014. június 28. (szombat), 18:04

Senkinek nem kellenek a mai férfiak

Hirdetés
Hirdetés
2014 jún 28

Végigsétálunk az utcán és mit látunk: minden férfi ugyanúgy néz ki. 10 évestől egészen már (sajnos) a 35 évesig. Eltűnt az egyediség, a stílus, az egyén, nem számít, hogy az ő stílusa vagy sem, de minden férfi követi a trendet.

 

A mai férfiak körében végzett statisztikák alapján a 2013-14-től hódító új divat követőinek alig van párkapcsolata. Ha van is, inkább felszínes, kinek van szebb párja alapon működő kapcsolat csak. A kicsit ducibb, a nagyon vékony férfiág is ugyanazt a ruhát vásárolja, ugyanolyan frizurát visel, és nem érdekli őket jól áll-e vagy sem.

De hová lettek az igazi férfiak, akik férfiasságukkal falták a nőket, akik teste olyan volt akár egy görög istené, akikre felnézhettek a nők, és nem a nő mellett sétálgató selyem-fiúk?

Hirdetés

A hippik, yuppik és metroszexuálisok után megérkeztek a yummie-k.. Kik ők, és miben különböznek az előzőektől?

A plázákban egyre többször látunk fiúkat kettesével vásárolni. Hajuk tökéletesre nyírva, körmük szolidan manikűrözve, pólójuk, farmerjuk, karórájuk csakis drága márkájú lehet, és finom illatfelhő lengi őket körbe.

Az y generáció felnőtté ért. Az új nemzedék jellegzetes ifjai a városokban élnek és teli vannak egzisztenciális félelmekkel. A piackutatók elnevezték őket yummynak (ejtsd jami! Magyarul nyami!), de vajon miért? Hiszen ez a név úgy hangzik, mint valami édesség márkaneve. Természetesen van komoly magyarázat: Young Urban Male = fiatal városi férfi. A nagyvárosok húszas éveiben járó fiairól van szó, akik vágyakoznak a luxusra, miközben teli vannak bizonytalansággal.

Mindenből a legjobbat

Hirdetés

A Burberry vállalat marketingosztálya szerint ők alkotják a legvonzóbb demográfiai csoportot a luxuscégek marketingesei számára. Minden, amire egy yummy vágyik, a legjobb minőséget kell, hogy képviselje, még akkor is, ha az ifjú városi férfi éppen nem is egy jól fizetett állásból szemléli a világot. Ez vonatkozik ruhájára, kozmetikumára egyaránt, mert ragaszkodik az ápolt külsőhöz minden körülmények között.

Az egzisztenciális bizonytalanság a legsebezhetőbb pontja. Ám ahelyett, hogy takarékoskodna, inkább tékozlás jellemzi. Ha nem biztos a holnap, akkor legalább ma ne legyen gondom – hangozhatna a mottója. Olyasmi életérzés tartja őket fogva, mint a francia forradalom előtti idők Párizsában, vagy a múlt század húszas éveiben volt jellemző: most élünk, ma. Intenzíven és feltételek nélkül élvezzünk mindent.

Nem biztos az állás? Még nincs család? Nosza, költsünk pénzt a prémiumcikkekre! A piackutatók szerint a yummy, mivel a családtervezés egészen hátul áll a ranglistáján, minden pénzét a külsőségekre költi. A lakása kiváló környéken legyen még akkor is, ha bútora nincs és csak egy csupasz villanykörte világít.

Kinek kell a yummy?

Még nem is olyan régen a harminc-negyvenes nők képviselték a nagy világmárkák célcsoportját. Ma már, hogy megjelentek a trendeket ismerő, fiatal, hiú és pénzes férfiak, már ők számítanak a legjobb piacnak a Boss, a Burberry  vagy Nick Graham szemében.

Hirdetés

És az új célcsoport új irányzatot is teremt. Nick Graham divattervező úgy véli, a színek és a minták nem csupán a nőknek fontosak, és nem kell a férfiaknak folyton semleges színekben járni. Szerinte a férfiaknak tervezett daraboknak ugyanolyan izgalmasnak kell lennie, mint az ellenkező nemnek.

A megfelelő parfüm kiválasztása is olyan hosszas folyamat a férfiaknál, mint a nőknél, lejárt a karcos szagú arcvíz korszaka. Férfiaknak szóló parfümkampányok hódítanak a médiákban, és a fodrászok, manikűrösök sem lepődnek meg, hogy egyre több rendszeres férfi kliensünk van. Nem is csoda, hiszen a yummik által kedvelt férfi frizurák komoly törődést igényelnek. Egyes nagyvárosi fodrászatokban állítólag az ünnepek előtt már több a fiatal fiú, mint a nő.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (25910)
Hirdetés