Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Gondolatmorzsák
1 -- 1 || 48
Mindennapi Motiváció – A 67 éves rúdtáncosnő története
Mindenegyben Blog - 2018. február 09. (péntek), 06:44

Mindennapi Motiváció – A 67 éves rúdtáncosnő története

Hirdetés
Hirdetés
2018 feb 09
Az emberek többsége hajlamos beletörődni a körülményeibe. Elfogadást hazudnak maguknak, de belül mélyen komoly fájdalmat éreznek, mert tudják, hogy a döntésük akár végleges is lehet. Lemondtak az álmaikról, és belekényszerültek egy olyan életbe, amelyben nem boldogok. A belső tüzet elnyomja valami – legyen az az élethelyzetük, az életkoruk, vagy egy betegség, amiből nem látják a kiutat.
Sokan élnek így. Vagy inkább csak léteznek. Egy kaliforniai hölgy, Greta Pontarelli is könnyen beállhatott volna a sorba, ha úgy dönt, hogy az 59 éves korában diagnosztizált csontritkulása fogja meghatározni hátralévő életét.
Nem így döntött. Nem vált a körülményei áldozatává, hanem elkezdte megváltoztatni a körülményeit. Orvosa azt javasolta, hogy kezdjen el sportolni, és az izomfejlesztésre fókuszáljon.
Greta fiatalabb korában sportolt ugyan, de már hosszú évek óta elhanyagolta a mozgást. Az orvosi diagnózis kemény emlékeztető volt számára. Olyan mozgást keresett, amivel nemcsak az izomerejét tudja fejleszteni, hanem élvezi is – így látogatott el élete első rúdtánc órájára.
Már akkor kilógott a sorból, és senki nem gondolta, hogy a következő alkalomra is elmegy. De valami megfogta a rúdtáncban, úgyhogy elkezdett rendszeresen gyakorolni. És ez még csak a kezdet volt.
Greta azóta számos világversenyen részt vett, több bajnoki cím büszke tulajdonosa, és mindezt úgy érte el, hogy a fiatalokkal egy kategóriában versenyez. Persze ő is fiatal – még csak 67 éves, és az életkora szemmel láthatóan nem más, csak egy szám.

Ennyit a csontritkulásról. A „szerencsés a genetikája” érv itt csúnyán el is bukott. Greta Pontarelli ugyanis nem a genetikájának köszönhetően, hanem éppen annak ellenére él teljes életet, és ér el sikereket.
Abban az életkorban, amelyben sokan már elkezdik temetni magukat, Greta testileg-lelkileg egészségesen egy izgalmas és tartalmas életet tud élni. Mert felismerte, hogy ez nem az életkorától, a betegségétől, vagy bármilyen más körülménytől függ, hanem a döntésétől.
(h/t: dailymail)
Sokan beletörődnek a körülményeikbe. Dönthetsz Te is így – mert ez is egy döntés, még ha nem is tudatosan hozod meg. Vagy ha ez nem elég számodra, akkor dönthetsz máshogy is. Dönthetsz az álmaid mellett. Az Élet mellett.
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (7)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés