Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
1 -- 1 || 3
Miért rendkívül egészséges a gyömbér?
Mindenegyben Blog - 2018. március 18. (vasárnap), 16:20

Miért rendkívül egészséges a gyömbér? (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 már 18

A gyömbér a tél egyik jellegzetes fűszere, de könnyedén készíthetünk belőle akár teát is. Azon felül azonban, hogy kellemes és jellegzetes íze van, a gyömbér akár az egészségünkre is jó hatással lehet.

A gyömbért hosszú évszázadok óta tekintik gyógyhatású tápláléknak, ami ugyan még nem feltétlenül jelentené azt, hogy valóban vannak pozitív egészségügyi hatásai vannak (ahogyan a helyenként gyógyhatásúnak vélt orrszarvútülök sem gyógyítja a rákot...), de ebben az esetben megállja a helyét a feltevés, miszerint a kellemes ízű rizómák segíthetnek az egészségünk megőrzésében.

Hirdetés

 • Jóformán minden friss zöldség és gyümölcs fogyasztásával csökkenthető valamelyest az elhízás, 2-es típusú cukorbetegség, illetve a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatakutatások szerint, ráadásul a változatos étrenddel, amelyben ilyen táplálékok is bőséggel szerepelnek, többféle vitamint és ásványi anyagot vihetünk a szervezetünkbe, ami akár a haj, bőr és körmök szépségében is megmutatkozik.
 • Hirdetés

 • A gyömbér ezen felül segíthet a megfelelő emésztésben, fenolos összetevőivel enyhíti a gyomor és bél irritációját, valamint elősegíti a nyál és epe termelődését is.
 • szédülés ellen is hatásos segítség lehet, így a tengeribetegek is gyakran kortyoltak, vagy kortyolnak akár manapság is gyömbérteát.
 • hányinger leküzdésében is hasznunkra válhat a gyömbér, viszont aterhesség alatt kerülendő, főleg nagy mennyiségben.
 • Fájdalomcsillapításra is alkalmas lehet a gyömbér, a Medical News Today szerint egy 74 önkéntes bevonásával, a Georgiai Egyetem által végzett kutatás során azt figyelték meg, hogy a napi gyömbérfogyasztással együtt az izomfájdalom 25 százalékkal mérséklődött. A menstruációs görcs enyhítésére egyébként szintén alkalmas lehet, egy másik kutatás szerint ugyanis a gyömbérkapszulát fogyasztó nők 83 százaléka javulást vélt felfedezni az állapotában, míg a placebót szedő kontrollcsoportnál 47 százalék vallott hasonlóképpen.
 • gyulladások leküzdéséhez szintén hasznos lehet a finom rizóma, egy, a Cancer Prevention Research nevű lapban megjelent tanulmány szerint a kiegészítésként az önkénteseknek adott gyömbér hatására egy hónapon belül csökkent a vastagbél gyulladásának mértéke.
 • A cikknek még nincs vége, lapozz!
  Hirdetés
  Megosztás a Facebookon (117)

  Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

  Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

  Hirdetés