Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
1 -- 1 || 3
Itt a figyelmeztetés! Senki ne induljon útnak pénteken!
Mindenegyben Blog - 2014. január 23. (csütörtök), 15:35

Itt a figyelmeztetés! Senki ne induljon útnak pénteken!

Hirdetés
Hirdetés
2014 jan 23

A meteorológiai előrejelzések alapján pénteken több órás ónos eső várható Bács-Kiskun és Csongrád megyében, míg Somogy és Zala megyében akár 20 centimétert is meghaladó friss hó, emellett hófúvás is várható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért arra kéri a közlekedőket, hogy pénteken a hófúvásban, intenzív havazásban és ónos esőben érintett megyékben lehetőség szerint ne induljanak útnak.

Tartós ónos esőt jeleznek péntekre a meteorológusok Bács-Kiskun és Csongrád megye területére. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei addig nem tudnak hatékonyan fellépni a síkosság ellen ilyen időjárás esetén, amíg a csapadék nem áll el, mivel a kijuttatott szóróanyag nem tudja kifejteni olvasztó hatását. A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy az ónos esőben érintett területeken a csapadék megszűnéséig ne induljanak útnak.

Hirdetés

Az ország dunántúli területein jóval téliesebb útviszonyok alakulhatnak ki a pénteki nap folyamán, ugyanis Somogy és Zala megyében 20 centimétert is meghaladó friss hó hullhat péntek estig, ráadásul Baranya, Somogy és Zala megyében hófúvások is kialakulhatnak az erős szél miatt. A hótorlaszok megszüntetése idő- és energiaigényes, a nagy erejű széllökések folyamatosan visszahordják a letakarított havat a burkolatra. A nagyteljesítményű, hótorlasz elhárítására alkalmas hómaró gépeket már átvizsgálták a szakemberek, hogy a szükséges személyzetet és ellátmányt biztosítani tudják az érintett megyékben, ha kell, akkor országosan is átvezényelnek munkagépeket a hófúvásban érintett területekre. Amennyiben a közlekedők elakadnának járművükkel a hófúvás miatt, segítséget a katasztrófavédelem szakembereitől kaphatnak a 105-ös vagy a 112-es általános segélyhívó számon.

A Magyar Közút a fentiek miatt arra kéri a közlekedőket, amennyiben tehetik, ne induljon útnak ezekben a térségekben pénteken addig, amíg a veszélyes időjárás nem csillapodik és akkor is csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművekkel közlekedjenek. Ha útnak indulnának fokozott óvatossággal és inkább lassabban, megfontoltabban közlekedjenek, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

A Magyar Közút Útinform szolgálatának munkatársai a hivatalos Facebook és Twitter oldalukon naponta hatszor osztanak meg országos összesítést az aktuális útállapotokról, útviszonyokról 5.30 és 17.30 között. A közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu oldalon kaphatnak folyamatos tájékoztatást a közlekedők, a megyei és autópálya diszpécserek telefonos elérhetőségei szintén ezen a weboldalon érhetőek el, az Útinform munkatársait pedig a 06-1-336-2400-ás telefonszámon keresztül kereshetik az autósok.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (2607)
Hirdetés