Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
1 -- 1 || 3
14.-e van, és tizedikéig van tizenkét ezer forintom.Mit tegyek, hogy elég legyen? Tanácsokat kérnék spóroláshoz (1. oldal)
Mindenegyben Blog - 2017. november 19. (vasárnap), 21:42

14.-e van, és tizedikéig van tizenkét ezer forintom.Mit tegyek, hogy elég legyen? Tanácsokat kérnék spóroláshoz (1. oldal) (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 nov 19

Tudjuk, hogy ma Magyarországon sokan élnek mélyszegénységben. Akiknek esélyük sincs arra, hogy ruhát vegyenek, taníttassák gyerekeiket. Ám van egy réteg, akiknek van állása, a minimálbér fölött keresnek, mindent elvállalnak, hogy talpon maradjanak, ám mégsem tudnak feljebb jutni.

Milyen érzés minimálbérnél többet keresni, gyereket nevelni, és állandóan azt számolgatni, hogy mire jut, mire nem... Hogy legyen azért ebédre való, meg a sulicuccot is ki lehessen gazdálkodni… És hogy lehet bűvészkedni a hónap vége előtti napokban, várva, hogy mikor érkezik a következő havi fizetés…

Hirdetés

“A középosztály fuldoklik. Fojtogató szorítás alatt van. Akik lecsúsztak, azokkal már elbánt a rendszer, velük már nincs gond, halálra vannak ítélve…. Lassú keserves sorvasztó fájdalmas halálra. Most jössz te, és én! Most minket zsigerelnek ki. Elveszik a gyerekemtől a narancsot, a paradicsomot, a meleget, a szép tiszta ruhát, a villanyt, a meleg vizet.

Október 28-a van. Szabadnapos vagyok. Mindjárt dél, a gyerekért 4-kor mennem kell az iskolába, onnan fociedzésre, majd haza. Amíg ő edzésen van, én elszaladok a boltba bevásárolni. Itt ülök a konyhaasztalnál, és tervezem a menüt. Hogy mit együnk az elkövetkezendő napokban… Belenézek a pénztárcámba.

Tulajdonképpen gazdag vagyok, ezt most konstatálom. Van benne 12.000.- ft… Ez egészen 10-ig kell hogy kitartson. Elméletileg jól hangzik ugye? Gyakorlatilag nagy a baj… Nagyon nagy!! Mert már látom, hogy nem fog. Hogy miért?

Az első problémakör, hogy el kell jutnom munkába. A munkahelyemre nem jár busz. Nincs tömegközlekedés. Valami van ugyan, de a lakóhelyemről megközelíthetetlen a hely. Talán több órával, több átszállással meg tudnám oldani. Furcsa paradoxon, hogy autóval a legolcsóbb. Minden alkalom, hogy bejussak, 1000 ft-ba kerül. Most 3 napig itthon vagyok, utána megint 3 napot dolgozom. Tehát rögtön félre is teszek 3000 ft-ot. Dolgozni kell, hisz akkor még ennyi se lesz. Tehát van 9.000.- amivel rendelkezem 10 napra. Sima ügy innen már.

Nézem a lakást, nézem a kamrát. Most ebből kell kihoznom valamit. Nem áll hegyekben a ruha itthon, mosni kell. A gyereknek van 3 nadrágja, abban jár. Én nem tudom, mit csinálok rosszul, de mindig hónap végére fogy el a mosószer és az öblítő.

Olcsó mosógélt használok, ez 655 ft és az öblítő 579 ft hozzá. Puff neki…

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (3180)
Hirdetés