Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Életmód - egészség
1 -- 1 || 12
Könnyen beszerezhető, olcsó, és rengeteg mindenre használható “csodaszer”, amit alig használnak!
Mindenegyben Blog - 2017. november 14. (kedd), 15:29

Könnyen beszerezhető, olcsó, és rengeteg mindenre használható “csodaszer”, amit alig használnak! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 nov 14

Vírusos vagy baktérium okozta hasmenésre, ételmérgezés kezelésére régóta alkalmazzák az úgynevezett carbo activatus-t, magyarul aktív szenet, más néven orvosi vagy aktivált szenet. Egy i. e. 1550-ből való papirusztekercs is említi már, hogy az aktív szén igen hatékony ételmérgezések esetén.

1831-ben pedig egy francia professzor, Tourey akadémikus kollégái szeme láttára halálos mennyiségű sztrichnint vett be, majd annak hatását aktív szén segítségével semlegesítette, így túlélte az esetet. Ez azt bizonyította, hogy az aktív szén rendkívül hatásosan képes különböző gyomor- és bélrendszeri mérgezések megszüntetésére.

Hirdetés

Az aktív szenet növényi anyagokból, nagy adszorpciós képességű anyag előállítására alkalmas elszenesítési eljárással készítik. A szénnek az ún. aktív felülete igen nagy: ezen a felületen kötik magukhoz a baktériumokat, vírusokat, ezzel megakadályozva azok felszívódását a szervezetbe.

Egy gramm szén felülete körülbelül nagyjából 500 négyzetméter nagyságú, tehát 0,74 teniszpálya (ami 18 m x 37,5 m) méretének felel meg.

De mire, és hogyan használható konkrétan! Rengeteg mindenre, de íme 5 felhasználási mód!

1. Fogfehérítő

Ha szeretnénk a tea, kávé, dohány vagy vörösbor által okozott lerakódásokat eltávolítani fogainkról, használjunk szenet. Elsőre furának tűnhet, de érdemes kipróbálni, hiszen annak ellenére, hogy a szén koromfekete, mégis fehér fogakat varázsol. Kenjük be fogainkat gyógyszertárban vásárolt szénporral, majd dörzsöljük át a fogkefével alaposan, és mossuk le.

2. Légtisztító

A szén eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből és a környezetünkből. Megszünteti a szagokat, baktériumokat, penészt, kórokozókat. Vásároljunk tasakos szénport, és helyezzük el a szobában több helyen a hatékonyság érdekében. Fürdőszobába, hálóban és hűtőszekrényben is érdemes alkalmazni. Két év használat után, a szenet ássuk el a kertben, így jobban meg tudjuk őrizni a föld nedvességtartalmát.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (857)
Hirdetés