Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Életmód - egészség
1 -- 1 || 12
Eltűnt a daganat! – Az orvos nem hitt a szemének
Mindenegyben Blog - 2014. október 04. (szombat), 16:16

Eltűnt a daganat! – Az orvos nem hitt a szemének (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2014 okt 04

Sok szépet és jót hallottam róla, mielőtt személyesen megismertem. Önzetlen segítőkészségéről, szerénységéről a természetgyógyászok legendákat mesélnek. Egy fonyódi tanítványa szerint neki már van mire szerénynek lennie.

Kíváncsiságom vitt el a veszprémi előadásra. Apró, törékeny alkatához illő, halk hangon beszélt. Szinte észrevétlenül olvadt a létbe. Csak óriási, mélybarna szemeiben ég valami különleges csillogás. Miközben hallgatom, eltűnődöm – a buktatókkal teli, emberöltőnyi küzdelemhez vajon honnan az erő?

Hirdetés

Dr. Eőry Ajándok, orvos-természetgyógyász mosolyogva kezdi az időutazást. Mert bizony jócskán, egészen 1968-ig kell visszalépnünk az időben. Ekkor az ELTE biológusi szakán diplomamunkaként Az emberi bőr elektromos területei, különös tekintettel az akupunktúrás pontokra című témakört kapta.

Nem sejtette, hogy az országban szinte ismeretlen módszer ennyire a hatalmába keríti. A rég elfeledett, ősi kínai gyógymódról Magyarországon orvosi körökben sem hallottak. És még évtizedekig nem is akartak! De ne szaladjunk előre a történetben, haladjunk csak szépen sorjában.

Ajándokot annyira lenyűgözte az akupunktúra – a bőrön alkalmazott tűszúrásos módszer – természetessége, logikája, hogy tovább kutatta a magyar orvosok, tudósok körében tabuként kezelt egészségmegőrző- és gyógymódot.

Rendkívüli szerencsének tartom, hogy a sorsom a kínai akadémikus professzorral, dr. Zhu Zong Xiang-gal hozott össze, akit a témakör neves kutatójaként többször Nobel-díjra jelöltek.

Készséggel fogadott, tartva magát hitvallásához: Közkinccsé kell tenni, amit tudunk! – mondja, majd megtudom, hogy az ismeretségből több évtizedes együttműködés, barátság lett.

Ajándok számára pedig küzdelmekkel teli, elismeréssel, sikerrel, egyáltalán nem kecsegtető, több évtizedes misszió. Miközben újabb diplomát szerzett az ELTE-n – ezúttal matematikusként -, szoftverkészítéssel kereste kenyerét. Emellett fáradhatatlanul tanulta az akupunktúra módszereit, többször Kínában.

Forrás: veol.hu

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (9603)
Hirdetés