Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog
Hirdetés

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Életmód - egészség
1 -- 1 || 12
Elképesztő dolgot tesz a látásunkkal a kannabisz!
Mindenegyben Blog - 2018. szeptember 12. (szerda), 13:46

Elképesztő dolgot tesz a látásunkkal a kannabisz! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2018 szept 12

A legújabb kutatások alátámasztják azt a korábbi gyanút, hogy a marihuána egyik jótékony hatásaként az emberi szem teljesen máshogy viszonyul a sötéthez. Ha kíváncsi vagy, hogy pontosan milyen hatással van a szemünkre, olvasd el a cikket!

A marihuánának ma már számos előnyét ismeri a tudomány, és nem véletlen az sem, hogy orvosilag is elkezdték az elmúlt években egyre komolyabban alkalmazni különféle gyógymódokként, különböző betegségek kapcsán.

Fontos tudni róla, hogy a legnépszerűbb illegális szer a világon. Egy füves cigaretta hatása általában perceken belül érezhető, a süteménybe sütött verzió kicsit lassabban fejti ki hatását.

Hirdetés

A föld legelterjedtebb kábítószere számos betegségre kínálhat és kínál is gyógyírt. Az emberiség fokozatosan rájött, hogy kis mennyiségben, szabályozottan alkalmazva bizony nem csak kábít, hanem gyógyít is ez a remek szer.

Évek óta gyanítják, hogy a jótékony hatásai között ott van a szemre gyakorolt rendkívül pozitív hatása is. A kannabisz ugyanis képes javítani az emberi szem látási képességét, főleg éjjel.

A legújabb vizsgálatoknak éppen ezt sikerült alátámasztani. Vagyis a kannabisz gyakorlatilag képes éjjellátóvá változtatni a szemünket. Nagymértékben javítja azt, ahogyan láthatunk saját szemeinkkel a sötétben.

Több közvetett bizonyíték is utal arra, hogy a lehet kapcsolat a kannabisz és az éjjellátó képesség javulása között.

Jamaicában például több megfigyelés szerint a marihuánafogyasztó halászok jobban navigálnak a hajóikkal éjjel, hasonló változás figyelhető meg a hasisozó marokkói bányászok és halászok körében is.

Eddig nem tudták pontosan milyen mechanizmus során válik éjjellátóvá a szem, a szer fogyasztása közben. Azt hitték, hogy talán a szemeket mozgató izom lazul el, de a mostani friss kutatás szerint maga a szem lesz sokkal érzékenyebb a kannabisz hatására.

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (44)
Hirdetés