Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

xyz
Hirdetés
Életmód - egészség
1 -- 1 || 12
A BETEGNEK PORCKORONGSÉRVE VOLT. A SEBÉSZ MŰTÉT HELYETT EZEKET A TORNAGYAKORLATOKAT JAVASOLTA:
Mindenegyben Blog - 2017. augusztus 12. (szombat), 23:15

A BETEGNEK PORCKORONGSÉRVE VOLT. A SEBÉSZ MŰTÉT HELYETT EZEKET A TORNAGYAKORLATOKAT JAVASOLTA:

Hirdetés
Hirdetés
2017 aug 12

Fontos, hogy műtétre csak akkor kerüljön sor, ha a porckorongsérv következtében súlyos idegrendszeri rendellenességek alakultak ki, például érzékkiesés vagy mozgáskorlátozottság.

Porckorongsérvnek nevezzük azt a betegséget, amikor a gerinccsigolyák közötti porckorong elmozdul, deformálódik. Különösen akkor fordulhat elő, ha a páciensnek olyan megbetegedése van, mint például az osteochondrosis.

A betegség eredményeképpen a csigolyaközti porc megreped, ennek következtében kitüremkedés jön létre ami megjelenik a kilépő ideggyökök csigolyacsatornájában. Amennyiben tartalma előboltosul, gyulladást okoz. Ez a magyarázata annak, hogy a betegség megjelenése után miért nem azonnal jelentkeznek a tünetek, azaz a fájdalom és az érzékkiesés.

Amennyiben nem kezelik időben, a porckorongsérv nagyon komoly szövődményeket okozhat. A betegség következményeként csökken a szív működése, gyomorhurut (gastriris), ideggyökér-gyulladás, krónikus hörghurut (bronchitis) alakulhat ki. Mivel a porckorongsérv gátolja a szabad véráramlást az agyban, a stroke bekövetkeztéhez is hozzájárulhat. A ketkes.com szerkesztői most elárulják neked, hogyan szabadulhatsz meg ettől a betegségtől mindennemű operáció nélkül!

A porckorongsérv gyógyítása

A porckorongsérv leggyakoribb okai közé tartozik a súlyterhelés (a gerinc nem megfelelő, illetve túlterhelése), az elégtelen folyadékbevitel, a mozgásszegény életmód és a hátizmok gyengülése.

Fontos, hogy műtétre csak akkor kerüljön sor, ha a porckorongsérv következtében súlyos idegrendszeri rendellenességek alakultak ki, például érzékkiesés vagy mozgáskorlátozottság. Más esetben speciális életmód kialakítása szükséges, továbbá a nehéz fizikai terheléssel járó tevékenységek kerülése. Ugyancsak szükségesek speciális testgyakorlatok végrehajtása a megelőzés, illetve a kezelés érdekében.

Gyakorlatok porckorongsérv esetén

Feküdjünk hátra és lazítsuk el izmainkat. Kezdjük el lassan behajlítani a térdünket, majd lábunkat újra kinyújtani; először az egyiket, aztán a másikat.

Hirdetés

Ezután emeljük fel először az egyik, majd a másik lábunkat függőleges helyzetbe. Ne hajlítsuk be azokat, ellenkezőleg, kiegyenesített lábbal, sietség nélkül, kimérten hajtsuk végre a gyakorlatot.

Sarkunkkal érintsük meg a másik lábunk térdét.

Hajlítsuk be lábainkat és jobbra-balra csípőből lassan forduljunk el úgy, hogy közben hátunk végig mozdulatlan marad.

A videón egy teljes gyakorlatsort láthatsz, amivel a hátizomzatodat mozgathatod át. Ezt a gyakorlatsor végrehajtása nem csak azoknak ajánlott, akiknél már létrejött a porckorongsérv, hanem azoknak is, akik meg szeretnék előzni annak kialakulását. Különösen akkor ajánlott, ha olyan nehéz fizikai munkát végzel, vagy ha a valaki osteochondrosis-ban, gerincferdülésben, túlzott kyphosis-ban vagy lordosis-ban szenved.

Hirdetés

Rendszeresen végezd el a fenti gyakorlatokat, és búcsút mondhatsz a porckorongsérvnek és a kínzó hátfájdalmaknak.

A gyakorlatok megkezdése előtt konzultálj te is orvosoddal! 

Oszd meg barátaiddal is, hogy létezik ez a különleges torna, hálásak lesznek érte!

(Forrás: ketkes.com)

Megosztás a Facebookon (36)