Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Virágok és növények
1 -- 1 || 24
Egy zsák krumplit ültet a szalmakupacba. Pár hónap múlva csoda történik! Fura, de lenyűgöző!
Mindenegyben Blog - 2017. április 15. (szombat), 14:58

Egy zsák krumplit ültet a szalmakupacba. Pár hónap múlva csoda történik! Fura, de lenyűgöző!

Hirdetés
Hirdetés
2017 ápr 15

 

 

Az alábbi ötlet akkor is tökéletes lehet, ha nincs udvarunk, kertünk, hiszen ezzel a módszerrel egy nagyobb teraszon is tudunk krumplit termelni. Nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni.

Ha saját bio zöldséget akarunk termelni, ültessünk krumplit otthon. Ezzel a módszerrel előállíthatjuk egy család számára szükséges mennyiséget. Készítsünk el két-három krumplikeltető tornyot, és élvezzük a friss, házi termés utánozhatatlan ízét.

Hozzávalók:

4 vasrúd a kerítésnek, drótháló, fogó, és drót a rögzítéshez, 1 bála szalma, vetőburgonya, komposzt. Ha tudunk, szerezzünk hagyományos gazdálkodásból származó bio krumplit, hiszen ez sokkal egészségesebb. Keressük fel egy olyan ismerősünk, aki már évek óta hagyományos módszerekkel termel krumplit, és kérjünk tőle egy pár ültetni való burgonyát.

Hirdetés

Elkészítés:

Ál>Állítsuk bele a földbe a kerítésnek való vasakat. Ezek egymástól mért távolsága változhat a terület nagyságának függvényében, de inkább csak pár négyzetméter területet használjunk fel. Ezután fogjuk körbe a dróthálóval, a két végét pedig illesszük egymásba, és hajtsuk össze a fogó segítségével. Ha azt szeretnénk, hogy biztonságosabban tartson, még egy pár dróttal is rögzíthetjük a hálót az oszlopokhoz.

 
Hirdetés

A bekerített területet ezután töltsük meg szalmával, készítsünk egy kisebb fészket a belsejébe. Ezután a belsejét töltsük fel komposzttal. Egy éles késsel vágjuk darabokra az ültetni való burgonyát, úgy, hogy mindenik darab legalább négy csíraszemet tartalmazzon. A képen látható burgonyákat Laurie, az ötletgazda június elején ültette, és július elején már számos hajtás és levél zöldellt rajta.

Amint a lombozata kezdett sűrűsödni, az első virágok is megjelentek rajta. Fontos, hogy nyáron a nagy melegben állandóan gondoskodjunk az öntözéséről. Nyár vége fele, pedig már neki is foghatunk a szüretelésnek. Közvetlenül a betakarítás előtt ne öntözzük meg, így elkerülhetjük, hogy a krumplik nagyon sárosak legyenek. Ennek az egyszerű és ötletes módszernek köszönhetően saját bőséges krumplitermésünk lehet. Próbáljuk ki még ebben az évben.

 

Megosztás a Facebookon (0)