Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Vadon élő állat
1 -- 1 || 19
Kölyökkora óta megláncolva élt és arra kényszerítették, hogy sört igyon. Amikor kinyitották ketrecét, teljesen ledöbbentek
Mindenegyben Blog - 2017. április 14. (péntek), 20:52

Kölyökkora óta megláncolva élt és arra kényszerítették, hogy sört igyon. Amikor kinyitották ketrecét, teljesen ledöbbentek

Hirdetés
Hirdetés
2017 ápr 14

Pashuk, Tomi és Gjina a Pristina Bear Sanctuary -ban lakik, Koszovóban. Ma már rohangálva látjuk őket boldogan úszkálni a medencében, gyümölcsöt esznek, és más finomságot. De az életük nem mindig volt ilyen! Néhány hónappal ezelőtt, ez a három behemót nagyon szenvedett; talán az egyik legszomorúbb történet bántalmazásról, amit megmentői valaha is láttak.

Ez a három medve, a többi 50 között, a “The Saddest Bears in Europe,” kampány által lett kimentve, akik az illegálisan fogvatartott medvék kiszabadításáért harcolnak Albániában. Pashuk, Tomi és Gjina egy kis betonalapú ketrecben éltek, egy étterem kinti mosdója mellett, Ulzában.

A városban úgy voltak ismertek, mint a “sörös medvék” , hiszen az arra járók sörrel itatták a medvéket. Évekig, szinte ez volt minden amit kaptak, esetleg még alkalmanként egy kis kenyérmaradékot. A toxikus alkohol, az alultápláltság és a fogságban élés kegyetlen állapotba hagyta a medvéket!

 

Pashuk már kölyökként meg volt láncolva egy rövid, nehéz, szoros lánccal, ami az évek alatt teljesen bemélyedt a húsába, és a nyakánál egy csúnya seb alakult ki.

“Gjinát akár 20 sörrel is megitatták naponta, amikor az étterem melletti ketrecben volt. Némi kenyeret is kapott, de semmi mást!” – mondta az egyik megmentő. A szörnyű stressz miatt még mindig előfordul, hogy ideges és rémült lesz, szinte ok nélkül. Jelenlegi gondnokai azonban nagy javulást vettek észre, mióta kimentették.

Hirdetés

Szerencsére a  Four Paws tudomást szerzett róluk, és az albániai Környezetvédelmi Minisztériummal együtt sikerült lefoglalni az állatokat! Annak érdekében, hogy megmentsék őket, nyugtatólövedéket kaptak, és egy nagy csoport segítségével, végre új otthonukba szállították őket Koszovóba.

“Mostmár igazi medveként élhetnek, soha többet nem kell szenvedjenek! Tökéletesen néznek ki, ahhoz képest, mint amikor a ketrecben éltek.” – mondta az egyik megmentő. A menedékhelyen van elég hely, egy medence, amit nagyon élveznek, és mindig kapnak elegendő ételt!

Hirdetés

Az átalakulásuk lenyűgöző! A medvék szenvedése véget ért! Persze még a teljes gyógyulás útján vannak és az új életüket is szokniuk kell, de már láthatóan egészségesebbek és nyugodtabbak.

Sajnos még mindig sok az illegálisan fogvatartott medve Albániában és másutt. A  Four Paws keményen dolgozik, hogy nyomon kövessék, és kiszabadítsák őket; a kormány segítségére is számítanak.

Szerencsére, a három medve esetében valaki bejelentést tett, de sokszor nem szereznek tudomást a hasonló esetekről, és a kínzás tovább folytatódik! Kérlek ne felejtsd el, ha valaki elad, vesz vagy vadállatot tart, az bűncselekmény! Bejelentheted és megállíthatod ezt a szörnyűséget!

Forrás: szabadnakszulettek.hu

Megosztás a Facebookon (0)