Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Vadon élő állat
1 -- 1 || 19
Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották…
Mindenegyben Blog - 2017. április 19. (szerda), 21:11

Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották…

Hirdetés
Hirdetés
2017 ápr 19

A San Diego-i állatkertben hirtelen meghalt egy jegesmedve, akinek egyetlen társát elszállították, hogy részt vegyen egy tenyésztési programban.

Szenját, a 21 éves jegesmedvét tegnap reggel holtan találták. Az állattartók észrevették, hogy már egy hete nem eszik rendesen, mivel letargikus állapotba került, miután egyetlen társától, Hópehelytől elválasztották. Így csak Ő volt az egyedüli jegesmedve, aki ott maradt az állatkertben, mert Hópehelyhet, a nőstény jegesmedvét február végén a Pittsburgi állatkertbe szállítótták.

Hirdetés

A jegesmedve pár már össze voltak szokva, hiszen 1997 óta éjjel-nappal együtt voltak bezárva. Akkoriban az állatvédő aktivisták egy petíciót szerettek volna aláiratni az állatkerttel, amelyben kérelmezték, hogy ne válasszák el őket, mivel ez nem tesz jót nekik. 2014-ben Hópehely már részt vett egy ilyen hasonló programban, de akkor Szenjat is vele vitték.

Tracy Remain, a PETA állatvédő szervezet alelnöke elmondta, hogy Szenja azért halt meg, mert egyszerűen összetröték a szívét. Az NBC-nek adott nyilatkozatában hozzátette: “Miután elveszítette egyetlen társát, akivel 20 évig együtt élt, mivel társát egy tenyésztési program keretén belül a Pittsburgh-i állatkerbe szállították, ahol további szerencsétlen jegesmedvebocsokat tenyésztenek, Szenja minden reményét elveszítette és egyszerűen feladta. Ilyen feltételek mellett már nem akart tovább élni.”

“Csak remélni tudjuk, hogy Szenja esete fel fogja ébreszteni a világot, hogy hagyják abba az olyan állatok tenyésztését, akiket csak azért hoznak világra, hogy azután örökre bezárják őket egy ketrecbe, hogy miután valamennyire megszokják azt az életformát, még az egyetlen társuktól is elválasszák.”

A SeaWorld állatkert szóvivője elmondta, hogy észrevették, hogy Szenja viselkedése megváltozott, de halála sokként hatott rájuk.

Az alábbi videófelvétel Szenja 21-ik születésnapján készült.

Al Garver, a San Diego-i állatkert alelnöke elmondta: “Nagyon nehéz a mai nap mindannyiunk számára, mert Szenja szeretett családtagnak számított.” “Szenja halála nemcsak azoknak az embereknek a szívét érintette meg, akik több évtizeden át gondozták, hanem ez az eset több millió ember szívét is megérinte, akik a hosszú évek alatt meglátogatták őt az állatkertben. Büszkék vagyunk rá, hogy része volt az életünknek és reméljük, hogy a tragikus esete inspirálni fogja az embereket a világ minden táján, hogy jobban védelmezzék a vadon élő jegesmedvéket és az állatkertben élőket egyaránt.”

Szenja egy Németországi állatkertben született 1995-ben aztán két évvel később a San Diego-i állatkertbe szállították, ahol több mint 20 évet élt fogságban.

Forrás: www.buzzblog.eu

Megosztás a Facebookon (0)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.