Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Kutya
1 -- 1 || 14
Szerinted ki tudja szimatolni a kutyád a rossz embereket? Íme a tudomány elképesztő válasza!
Mindenegyben Blog - 2017. március 19. (vasárnap), 10:37

Szerinted ki tudja szimatolni a kutyád a rossz embereket? Íme a tudomány elképesztő válasza!

Hirdetés
Hirdetés
2017 már 19

Észrevetted már, hogy a kutyád különbözőképp reagál egyes emberekre és hogy még a legjámborabb fajta is képes barátságtalanul viselkeni bizonyos szituációkban? Biztos hogy igen, és most felfedjük, vajon tényleg megérzik, hogy ki a rossz ember, vagy valami egészen másról van szó? 

Igazából meglepő, de tudományos okokra vezethető vissza a kutyák ilyen hirtelen és legtöbbször furcsa viselkedése. Hihetetlennek tűnik, de tényleg képesek felismerni a rossz embereket! Hogyan teszik mindezt? Azt most kutatók egy kísérlettel bizonyították be. 

Hirdetés

Kutyatulajoknak nem kell elmagyarázni mennyiire jók az ebek ösztönei és mennyire helyesen tapintanak rá az emberi gyarlóságra, ám a kísérlet, melyben ítélőképességüket vizsgálták mindenki számára érdekes lehet!

Kimutatták ugyanis, hogy a kutyák az emberek egymás közötti interakciói alapján ítélik meg azoknak viselkedését és következtetnek hosszútávon természetünkre!

A Neuroscience and Behavioural Reviews című szaklapban nemrég publikált cikk szerint a kísérlet a következőképp zajlott. A kutyákat két körben és eltérő szituációkban is vizsgálták. Az alapfeladat mindenhol az volt, hogy egy konzerv kinyitásához kellett a gazdinak a kutya szeme láttára segítséget kérnie a körülötte álló két, az állat számára idegen kutatótól. Az első helyzetben az egyik kutató segítőkész volt, míg a másik passzívan figyelte az eseményeket. A másodikban a passzív figyelő mellett erős elutasítással jelezte a kutató, hogy márpedig segíteni biztosan nem fog!

Ezek után a kutatók csemegével kínálták a kutyusokat. Az első szituáció esetében ugyan olyan szívesen fogadta el mind a passzív, mind a segítő embertől a falatot, míg a kettes helyzet esetében a segítséget elutasító kezében lévő falatot figyelmen kívül hagyták az ebek. 

Megállapítható tehát: a kutyák az emberek közötti interakciók alapján döntenek azok személyiségéről és ők is viselkedésüknek megfelelően reagálnak!

Tehát ha ezentúl kutyusod elhúzódik egy embertől, vagy rá másként reagál, akkor minden bizonnyal jó oka van minderre!

http://hihetetlentortenetek.hu/data/news/teasers/2017/03/18/1556/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s.PNG.1600x0_q85.png

Forrás: hihetetlentortenetek.hu

Megosztás a Facebookon (1)