Google+

Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Hírek
1 -- 1 || 25
Ha panelban laksz, akkor ezt mindenképpen el kell intézned december 31-ig különben nagy bajban leszel! Biztos, hogy nem is hallottál még róla, pedig sürgős!
Mindenegyben Blog - 2017. február 17. (péntek), 16:46

Ha panelban laksz, akkor ezt mindenképpen el kell intézned december 31-ig különben nagy bajban leszel! Biztos, hogy nem is hallottál még róla, pedig sürgős!

Hirdetés
Hirdetés
2017 feb 17

Jövőre már nem újíthatsz fel akárhogy, végezd el még az idén!2018-tól szigorodnak a szabályok.

Nehéz dolguk lesz azoknak, akik idén nem vágnak bele a panelfelújításba!

Már csak egy évük van az energetikai felújításokra a társasházaknak a szigorítás előtt.

Hirdetés

Jelenleg az épületenergetikai felújításotásokat egy viszonylag enyhe jogszabály szabályozza, de ez idén, azaz 2017. december 31-től drasztikusan megváltozik és nagyon komoly szigorítások jönnek és ezentúl már csak az új törvényeknek megfelelően lehet felújítani, ami nagyon nagyon komoly költséget fog róni a panelházakban, panellakásokban élőkre! -írja a privatbankar.hu

2018. Január 1-től ismét nagyot szigorítanak az energetikai követelményeken!

2017. december 31-ig csak az uniós és állami forrásból történő felújítások esetében, a jövő évtől kezdődően már minden korszerűsítési munkánál szükséges megfelelni a szigorúbb követelményeknek.

2021 ismét fordulópont lesz, ugyanis erre a dátumra minden ilyen épületnek közel 0 energiaigényűnek kell lennie, ami a magyar panelházak esetében nagyon durva felújításokat kíván majd meg, amihez nagyon durva költségek fognak társulni!

“„A homlokzati fal és a padlásfödém esetében majdnem 100, a nyílászárók esetében pedig nagyjából 25 százalékkal hatékonyabb szigetelést kell kialakítani a 2017 után megkezdett energetikai felújítások során.” – mondta el Sárvári Marcell, a Házfórum társasházszakmai fórum vezető szakértője.

A magyar panelek különösen rossz helyzetben vannak, ugyanis, rengeteg műszaki és anyagi problémával kell majd szembenézni a kivitelezőknek a szigetelésnél, ami tovább növeli majd a költségeket!

Csak, hogy képben legyünk a költségeket illetően, egy nagyobb paneltömb esetébe könnyen százmillió forintos tételt is jelenthet.

A cikk a privatbankar.hu cikke alapján készült.

Megosztás a Facebookon (30)