Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Fiúk-lányok, vélemény?
1 -- 1 || 3
Ne kapcsold be azonnal a légkondit amikor beülsz az autóba! Olvasd el az alábbi információt és mentsd meg szeretteid egészségét!
Mindenegyben Blog - 2017. május 19. (péntek), 22:04

Ne kapcsold be azonnal a légkondit amikor beülsz az autóba! Olvasd el az alábbi információt és mentsd meg szeretteid egészségét!

Hirdetés
Hirdetés
2017 máj 19

Egy leparkolt autóban amelynek nyitva vannak az ablakai, 400-800 mg benzol található, de ha autót a napon hagyjuk, vagy ha a levegő hőmérséklete meghaladja a 16 Celsius fokot, akkor a levegőbe került benzol elérheti a 2000-400 mg-ot is, ami az elfogadható értéknek a negyvenszerese!

Azok a személyek, akik zárt ablakokkal közlekednek, túlzott mennyiségű benzolt szívnak be. A benzol egy veszélyes mérgező anyag, amely káros lehet a májra, vesékre, csontokra immunrendszerre, csökkentve ezáltal a szervezet védekezőképességét, ennek következtében pedig nagyobb lehet a fertőzések esélye. Még rosszabb, hogy a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni ezt a mérgező anyagot. A légkondiciónálók használati utasításában az áll, hogy használat előtt két percig ki kell nyitni az ablakokat, de eddig tisztázatlan volt ez a kérdés, mert senki sem magyarázta meg nekem, hogy miért van erre szükség.

Az alábbiakban olvashatunk néhány orvosi okot:

– A benzol bizonyítottan rákkeltő, káros az immunrendszerre!

Hirdetés

– A benzolról nemzetközi független vizsgálatok egybehangzóan állítják, hogy rákkeltő, különösen a vérképző szervekben okozhat betegségeket, például leukémiát. A méreg az immunrendszerre is káros, csökkenti a szervezet védekezőképességét, növeli a fertőzések kockázatát. Az EU már évtizedek óta korlátozza a benzol tartalmú anyagok importját és forgalmazását, teljes betiltása azonban még várat magára.

A kutatások szerint, amikor bekapcsoljuk a klímát, először forró levegőt fúj be az autóba, amely benzolt tartalmaz – olyan mérgező anyag, amely rákot okoz! Ezért nagyon fontos, hogy néhány percig hagyjuk nyitva az ablakokat.

Ha meleged van ne kapcsold be rögtön a légkondicionálót, inkább tárd ki az ablakokat és engedj be egy kis friss levegőt!

Először nyisd ki az ablakokat néhány percre és csak azután kapcsold be a lgékondicionálót. A motor beindítása után még tartsd nyitva az ablakokat néhány percig!

Gondolj csak bele egy kicsit… milyen egyszerű de fontos információ, hiszen megmentheted vel rokonaid, barátadi egészségét!

Forrás: www.buzzblog.eu

Megosztás a Facebookon (0)