Google+

Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Minden egyben blog

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hirdetés
xyz
Életmód - egészség
1 -- 1 || 12
Nem figyelsz rá, az orvosod sem veszi észre! Íme a petefészekrák 4 legárulkodóbb tünete, amit ha észreveszel időben, az életed mentheted meg!
Mindenegyben Blog - 2017. február 17. (péntek), 18:31

Nem figyelsz rá, az orvosod sem veszi észre! Íme a petefészekrák 4 legárulkodóbb tünete, amit ha észreveszel időben, az életed mentheted meg!

Hirdetés
Hirdetés
2017 feb 17

Kanadában az elhalálozások 30 százalékáért valamilyen daganatos betegség a felelős. Sajnos a rosszindulatú petefészek daganat is előkelő helyen szerepel a listán, így érdemes időben felismerni a tüneteket és orvoshoz fordulni, hiszen így sokkal nagyobb a gyógyulás esélye.

 

Azonban a petefészekrákot nem könnyű felismerni, a csendes gyilkosnak is nevezik, mivel sokáig tünetmentes lehet a betegség. A legérintettebbek azok a nők, akiknél már beállt a menopauza, de ma már a 30-as, 40-es korosztálynál sem ritka a kór.

Hirdetés

Mivel a petefészekrák nem néma, hanem csensendes gyilkos, így ez azt jelenti, hogy ha odafigyelünk testünk apró jelzéseire, időben kideríthető a betegség. De még így is a diagnózis sokszor nem egyértelmű, vagy könnyen más betegséggel, például a irritábilis bélszindrómával téveszthető össze.

Íme, a 4 tünet, amelyet ha saját magunkon tapasztalunk, keressünk fel gyorsan egy szakembert!

1. Állandó puffadás

Ha például 3 héten keresztül állandó haspuffadás kínoz, akkor érdemes elmenni egy kivizsgálásra, mert nem kizárt, hogy a petefészkünket megtámadta a rettegett kór.

2. Alhasi és medence tájéki fájdalmak

A menstruáció idején ezeken a területeken érzett görcsök, összehúzódások, fájdalmak normálisak, de ha vége a menstruációnak, és a panaszok 3 hétig nem akarnak szűnni, lehetséges, hogy a petefészekrákkal állunk szemben.

3. Étkezési nehézségek, szinte azonnali teltségérzet

Ha csökkent az étvágyunk, nincs kedvünk semmit enni, és ez az állapot már 3 hete tart, keressünk fel egy orvost. Előfordulhat, hogy csak emésztési problémáról van szó, de a petefészekrák is állhat a háttérben.

4. Gyakori vizelési inger

Ha szokásostól eltérően túl gyakran kell kimennünk a mosdóba, annak ellenére, hogy nem fogyasztottunk számottevő folyadékot, lehet, hogy az említett betegség okozza a panaszokat.

Forrás: filantropikum.com

Megosztás a Facebookon (174)